Ingrediënten (voor twee personen):
- 1 à 2 kipfilets, in reepjes gesneden
- 1 bakje quorn (wanneer je de vegetarische versie wilt)
- 1 bussel jonge ajuin, fijn gesneden
- 1 prei, in julienne gesneden
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 zakje sojascheuten
- 150 g sluimererwten
- 1 duim gember
- 1 teentje knoflook
- sojasaus (ik gebruik glutenvrije sojasaus)
- 1 el sweet chilisaus
- koriander
- currypoeder (-of pasta)
- 1 tl sambal oelek
- zonnebloemolie
- een beetje sesamolie
Bereiding:
Blancheer de sluimererwten kort in gezouten kokend water. Zet een wokpan op het vuur en verhit daarin een beetje zonnebloemolie en sesamolie. Stoof alle groentjes aan tot ze al dente worden. Voeg nadien de sluimererwten toe. Rasp een knolletje gember boven de wok en pers er ook een teentje look bij. Blussen met soja- en sweet chilisaus en tot slot een theelepel sambal toevoegen. Alles goed onder elkaar mengen en afwerken met koriander.
Bak in een pan apart eerst de quornblokjes en nadien de kip. Kruiden naar eigen smaak. Ik gebruikte een beetje currypoeder om de blokjes en de kip te kruiden. De kip bluste ik eveneens met een beetje sweet chilisaus. Daardoor krijg je een lekker krokant korstje.
Serveertip: Ideaal met glas- of rijstnoedels.
x
Girl Gone Gluten Free
Geen opmerkingen:
Een reactie posten