Ingrediënten (voor twee personen):
- een bussel groene asperges
- drie gekookte eieren
- 120 g margarine
- 4 el gehakte peterselie
- een zakje krieltjes in de schil (Delhaize)
- 10 coquilles
- een zakje gemengde sla
- een halve rode ui
- olijfolie
- witte wijnazijn
- peper & zout
- grof zeezout
Bereiding:
Schil de asperges en kook ze ongeveer 20 minuten in gezouten water. Kook terwijl ook de eieren. (Ik heb ze liever zachtgekookt in plaats van hardgekookt. Aan jou de keuze dus. Reken ongeveer vijf minuten voor een zachtgekookt eitje, tien minuten voor een hardgekookt.) Nadien de eieren pellen en in fijne stukjes prakken. Laat de asperges uitlekken op een keukenhanddoek.
Laat dan de boter smelten (klaren, niet bruisen dus) en voeg de stukjes ei en de helft van de peterselie toe. Verwarm het geheel even op een zacht vuur.
Maak het gemengd slaatje: doe de sla in een kommetje apart en voeg peper, zout, azijn en olijfolie toe.
Bak de krieltjes met wat grof zeezout gaar in een koekenpan.
Kruid de coquilles met peper en zout en schroei ze aan in een hete koekenpan. Laat anderhalve minuut bakken per kant.
Dresseertip: Leg enkele asperges op een recht bord met langs de zijkant het eimengsel en werk af met enkele Sint-Jacobsvruchten en peterselie. Serveer de krieltjes en het kommetje sla apart.
x
Girl Gone Gluten Free
Geen opmerkingen:
Een reactie posten