Wie is er geen fan van de Italiaanse keuken?Als
lunch maakte ik een insalata caprese. Een beetje anders dan de originele
'tomaat-mozzarella-basilicum', zijnde met rucola, verse pesto en geroosterde
pijnboompitten. Superlekker, gezond en heel gemakkelijk te maken. Wat heb
je nodig?
Ingrediënten (voor twee personen):
Voor het slaatje:
- Mozzarella (bolletjes)
- Kerstomaten (ook lekker met half-zongedroogde
tomaatjes)
- Rucola
- Geroosterde pijnboompitten (20 g)
- Basilicum (vers of gedroogd)
- Olijfolie
Voor de pesto:
- 80 g Parmezaanse kaas
- 60 g verse basilicum
- 1 teentje look
- 15 cl olijfolie
- halve citroen
- 60 g pijnboompitten
- peper & zout
Bereiding:
Neem een bord en leg er de rucola op en de
mozzarella. Halveer enkele tomaatjes en schik ze bij het geheel. Werk af met
een beetje basilicum, sla-olie, peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een
pan. Dit doe je door de pitten te verwarmen op hoog vuur en geen vetstof toe te
voegen (ik voeg een beetje olie toe, maar enkel op het einde zodat ze een mooie
goudbruine kleur krijgen). Laat ze afkoelen en voeg nadien bij het
slaatje. Tot slot de pesto: Neem de blender erbij en voeg daarin enkele
ingrediënten samen: de pijnboompitten, stukjes Parmezaanse kaas, de gepelde
look en een flinke portie verse basilicum. Schenk er ten slotte de olijfolie
bij en mix alles tot een gladde pesto. Voeg nu het sap van de citroen toe en
kruid met een snufje zout en wat peper van de molen. Proef de saus en kruid ze
naar smaak bij.
x
Girl Gone Gluten Free
Geen opmerkingen:
Een reactie posten