Ingrediënten (voor een grote pan soep):
- 1/4 van een grote pompoen
- 3 wortels
- 2 stengels groene selder, in stukjes
- 1 soepprei, in stukjes
- 1/2 el kurkuma
- 1/2 el komijn
- 1/2 el currypoeder
- 1/2 el paprika
- 1/2 el kaneel
- een handje koriander
- peper en zout
- kokosolie
Bereiding:
Schil de pompoen en de wortels en snij in stukjes. Stoof aan in een beetje kokosolie en voeg de selder en de prei toe. Laat alles een vijftal minuten garen en voeg dan water toe totdat de groentjes net onder staan. Breng aan de kook en voeg alle kruiden, behalve de koriander, toe. Af en toe proeven en bijkruiden met peper en zout. Wanneer de groentjes volledig gaar zijn, de koriander toevoegen en alles tot een glad soepje mixen.
Tip: Geen bouillonblokjes nodig! De Marokkaanse kruiden bevatten van zichzelf al enorm veel smaak!
x
Girl Gone Gluten Free
Geen opmerkingen:
Een reactie posten