Ik hou van deze Cypriotische kaas! Heel gemakkelijk om klaar te maken en dus ideaal als snelle lunch! Halloumi wordt gemaakt van schapen- en geitenmelk en heeft een hoog eiwitgehalte. Door de vaste structuur kan je deze kaas perfect warm eten, aangezien deze een korstje krijgt in de pan in plaats van te smelten (zoals mozzarella bijvoorbeeld zou doen).
In mijn boek vind je een recept met halloumi in combinatie met courgette en spinazie. Deze keer gebruikte ik groene asperges en deze passen werkelijk heerlijk goed samen!
Ingrediënten (voor twee porties):
- pakje halloumikaas
- 200g groene asperges
- half-zongedroogde tomaatjes
- peper
- verse munt
- enkele blaadjes bladpeterselie
Bereiding:
Kook de asperges beetgaar in licht gezouten water en giet af. Verwarm een grillpan zonder vetstof en snij de halloumi in plakjes van ongeveer een halve centimeter breed. Leg de kaas in de pan en bak om en om tot deze een mooi korstje krijgt. Neem een mooi bord en leg er de asperges op. Snij de plakken halloumi in twee en dresseer op de asperges. Werk af met kruiden en zongedroogde tomaatjes.
Tip: Ook lekker in combinatie met een fris slaatje met pijnboompitten en een zure vinaigrette.
Tip: Kruid het gerecht NIET met zout, want de kaas is op zichzelf al erg zout van smaak!
x
Girl Gone Gluten Free
Geen opmerkingen:
Een reactie posten