Easy peasy, gezond, glutenvrij, ... en zo kan ik nog even doorgaan over de voordelen van dit lekkere gerechtje. Ideaal als voorgerecht of als hoofdgerecht in combinatie met kippenblokjes of quorn.
Ingrediënten (voor twee personen):
- 2 courgettes
- Parmezaanse kaasschilfers
- pijnboompitten
- basilicumblaadjes
- half zongedroogde tomaatjes, gehalveerd
Voor de pesto:
- handje rucola
- handje basilicum
- 100g pijnboompitten
- 1 teentje look
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
Was en schil de courgettes en snij er dunne plakken van met de mandoline (ik gebruik een dikte van 0,75mm). Leg de schijfjes courgette in de grillpan en bak om en om (zonder of met een weinig aan vetstof!). Maak de pesto: doe alle benodigdheden hiervoor in de blender en mix fijn. Proef en kruid naar eigen smaak. Leg de fettuccine van courgette op een mooi bord, werk af met de pesto, tomaatjes, pijnboompitten en enkele blaadjes verse basilicum. Eventueel bijkruiden met wat grof zeezout voor extra smaak.
x
Girl Gone Gluten Free
Geen opmerkingen:
Een reactie posten