Ingrediënten (voor twee personen):
Voor de bodem:
- 1 broccoli
- 1 ei
- een handje gemalen kaas
Voor de topping:
- groentjes, vis of vlees naar eigen smaak
- tomatenpuree
- gemalen kaas
- oregano
- olijfolie (pikante olijfolie is ook altijd lekker)
- basilicum (verse of gedroogde)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C en haal het raster er al uit.
Maak de bodem: mix de roosjes van een broccoli in de blender en doe er nadien een eitje bij en wat gemalen kaas totdat je een glad geheel bekomt. Leg een stukje bakpapier op het ovenraster en bedek met het broccolimengsel. Maak een bodem door met je vingers het 'deeg' te verspreiden (tip: maak de bodem zo plat mogelijk, dan wordt ze lekker krokant in de oven).
Bak de bodem voor ongeveer 20 à 30 minuten bruin in de oven op 200°C en haal er weer uit. Bedek dan de pizza met wat tomatenpuree en allerlei groentjes. Werk af met kruiden, olijfolie en gemalen kaas en zet nog even in de oven totdat de kaas er goudbruin uitziet.
Serveertip: lekker met een fris slaatje erbij.
Tip: deze pizza kun je ook met bloemkool maken of een mengeling van de twee (broccoli & bloemkool).
x
Girl Gone Gluten Free
Geen opmerkingen:
Een reactie posten