donderdag 31 juli 2014

Recept - Slaatje van rode biet, feta & walnoten

Geschikt als side dish bij een barbecue of bij wat gemengde sla als lunch.
Gemakkelijk te maken en heel gezond!

Ingrediënten (voor vier personen):

- 250 g rode bieten (ik koop ze reeds gekookt en van biologische oorsprong)
- 200 g fetakaas
- 120 g walnoten
- 1 stengel jonge ajuin
- 1/2 citroen
- enkele takjes verse dille
- een scheut arachideolie
- peper & zout

Bereiding:

Snij de bietjes in blokjes of schijven en doe ze in een mengkom. Snij eveneens de feta in blokjes en breek de walnoten in twee. Doe de kaas en de noten bij de bieten en meng alles goed onder elkaar. Doe er het sap van een halve citroen bij en overgiet met een beetje olijfolie. Kruid af met peper en zout en proef tussendoor of de smaak al goed zit. Als alle ingrediënten goed vermengd zijn met elkaar kun je het slaatje in een mooier kommetje overhevelen, dan heb je geen vuile rand. Trek de dille wat uit elkaar en snij de ajuin fijn en dresseer er het slaatje mee.

x

Girl Gone Gluten Free





Geen opmerkingen:

Een reactie posten