- 300 g verse zalmfilet (of zalmforel)
- 1 grote limoen
- 0,5 dl olijfolie
- 1/2 fijngesneden sjalot
- 1/2 bakje verse frambozen
- 1 el roze peperbessen
- 1 el fijngesneden bieslook
- 1 tl zure room
- grof zout
Bereiding:
Snij de zalm overlangs in fijne plakken (of met een snijmachine) en schik ze op een bord.
Bedruip met limoensap en olijfolie, en kruid licht met grof zeezout. Werk af met fijngesneden sjalot, in stukken getrokken frambozen (ongeveer drie per bord), fijngewreven roze peperbessen en bieslook. Indien je een spuitzak hebt: werk af met enkele toefjes zure room (je kan het ook gewoon met een theelepel doen). Laat ongeveer tien minuten marineren in de ijskast om de carpaccio lekker fris te kunnen serveren.
x
Girl Gone Gluten Free
Geen opmerkingen:
Een reactie posten