- tongscharfilets (twee stuks per persoon)
- 1 limoen
- 2 eieren
- 200 g boter
- gemengde sla
- 1 steeltje jonge ajuin
- 1 romatomaat
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el slaolie
- peper & zout
- bieslook
Bereiding:
Maak eerst de saus au bain-marie: Splits de eieren. Halveer de limoen en pers het sap uit. Voeg de eidooiers toe en klop het geheel schuimig. Haal dan de kom van de pan en voeg geklaarde boter toe. Klop tot een luchtige botersaus en kruid af met peper en een beetje zout.
Laat een beetje boter smelten in een pan en bak de tongschar goudbruin (ongeveer anderhalve minuut per kant).
Maak het slaatje: snij de ajuin en tomaat fijn en voeg bij wat gemengde sla. Overgiet met slaolie en witte wijnazijn en kruid af met peper.
Dresseer het bord: leg de tongschar schuin op elkaar en bedruip met de limoenbotersaus. Werk af met een takje bieslook en serveer het slaatje apart. Ook lekker met gebakken aardappelen.
x
Girl Gone Gluten Free
Geen opmerkingen:
Een reactie posten