Om de hele namiddag energie te hebben, eet ik bijna iedere dag een slaatje. Mensen vragen me soms of dat niet eenzijdig is, maar ik vervang bijvoorbeeld brood door noten, zaden en pitten. Zij leveren minstens even veel energie en zijn bovendien een stuk gezonder. In dit artikel lees je dat mensen die noten eten, gemiddeld langer leven: http://www.gezondheid.be/index.cfmfuseaction=art&art_id=15370
Ingrediënten (voor twee personen):
- slamengeling (jonge spinazie en slablaadjes)
- een zakje geraspte wortelen
- zongedroogde tomaatjes (enkele per bord)
- Griekse kaas (ik gebruikte hier kaasjes van het merk Salakis)
- enkele sultanas (rozijnen)
- pijnboompitten
- walnoten
- zonnebloempitten
Voor de dressing:
- 4 el slaolie
- 2 el honing
- peper & zout
Bereiding:
Was de sla en dresseer ze in een kom of bord. Voeg er de geraspte wortelen bij. Leg de kaas en tomaatjes mooi op de sla en strooi er de noten, rozijnen en pitten over. Dit doe je naar eigen smaak (veel of weinig). Maak de dressing: doe slaolie in een kommetje apart en voeg er de honing bij. Goed mengen en afwerken met peper en zout. Tot slot de dressing over het slaatje naperen en meteen serveren.
x
Girl Gone Gluten Free
Geen opmerkingen:
Een reactie posten