donderdag 13 maart 2014

Recept - Asperges à la Flamande & coquilles

Ik kan haast niet wachten tot het aspergeseizoen weer voor de deur staat! Mijn vriend en ik eten heel graag 'het witte goud', maar we zijn niet zeker of ze nu al wel lekker zijn van smaak. Daarom speelde ik op zeker en aten we groene asperges. Super in combinatie met gekookte eitjes, botersaus en Sint-Jacobsvruchten. Ook lekker met gebakken krielaardappelen in de schil en een fris slaatje.

Ingrediënten (voor twee personen):

- een bussel groene asperges
- drie gekookte eieren
- 120 g margarine
- 4 el gehakte peterselie
- een zakje krieltjes in de schil (Delhaize)
- 10 coquilles
- een zakje gemengde sla
- een halve rode ui
- olijfolie
- witte wijnazijn
- peper & zout
- grof zeezout

Bereiding:

Schil de asperges en kook ze ongeveer 20 minuten in gezouten water. Kook terwijl ook de eieren. (Ik heb ze liever zachtgekookt in plaats van hardgekookt. Aan jou de keuze dus. Reken ongeveer vijf minuten voor een zachtgekookt eitje, tien minuten voor een hardgekookt.) Nadien de eieren pellen en in fijne stukjes prakken. Laat de asperges uitlekken op een keukenhanddoek. 

Laat dan de boter smelten (klaren, niet bruisen dus) en voeg de stukjes ei en de helft van de peterselie toe. Verwarm het geheel even op een zacht vuur.

Maak het gemengd slaatje: doe de sla in een kommetje apart en voeg peper, zout, azijn en olijfolie toe. 

Bak de krieltjes met wat grof zeezout gaar in een koekenpan. 

Kruid de coquilles met peper en zout en schroei ze aan in een hete koekenpan. Laat anderhalve minuut bakken per kant.

Dresseertip: Leg enkele asperges op een recht bord met langs de zijkant het eimengsel en werk af met enkele Sint-Jacobsvruchten en peterselie. Serveer de krieltjes en het kommetje sla apart.

x

Girl Gone Gluten Free







 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten