zaterdag 18 oktober 2014

Recept - Warm fruit in een crème van kokosmelk

Dit recept baseerde ik op eentje uit het nieuwe boek van Pascale Naessens.
Heerlijk, voedzaam en snel klaar!

Ingrediënten (voor twee personen):
- 300 g diepgevroren frambozen, ontdooid
- per portie één handje glutenvrije havermout (koop ik in Bioplanet)
- 2 eierdooiers
- 10 el kokosmelk
- 1 el agavesiroop
- handje amandelschilfers

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de frambozen over twee ovenschaaltjes. Doe hetzelfde met de havermout (gebruik één handje per ovenschaal). Meng de kokosmelk met de eierdooiers en de agavesiroop. Lepel het mengsel over het fruit en de havermout. Werk af met amandelschilfers en zet in de oven op 180°C gedurende een kwartiertje.

Tip: Zet de oven op het einde even op de grillstand voor een bruin laagje op de amandelschilfers.
Tip: Je kunt voor dit ontbijt kokosmelk van het merk 'Coconut Dream' van Alpro Soya gebruiken, maar je kan ook voor een dikkere variant kiezen. Dit is kokosmelk die wat romiger is, om bvb. ook Thaise curry mee te maken. Deze vind je alle twee in Delhaize.

x

Girl Gone Gluten Free



Geen opmerkingen:

Een reactie posten