maandag 3 maart 2014

Recept - Zalm met wokgroentjes, opgelegde gember, avocado en wakame

We eten geregeld vis: het is licht, lekker en uiteraard ook gezond. Te veel vis eten is natuurlijk niet zo goed, omdat je snel een teveel aan kwik kunt binnenkrijgen. Je mag zo'n drie keer per week vis eten, zolang je maar genoeg afwisselt tussen vette en magere vis (bvb. de ene keer zalm, haring, paling = vet, de andere keer kabeljauw, tong, schar of schelvis = mager) Morgen dus terug vlees of vegetarisch!

Ingrediënten (voor twee personen):

- 2 zalmfilets
- zeewier of wakame (is niet altijd glutenvrij!)
- 1 avocado in schijfjes
- 1 zakje wokgroenten (mengeling sojascheuten, prei, kool, ...)
- 1 potje opgelegde gember of een vers knolletje gember
- sesamolie
- kokosolie
- sojasaus (optioneel)
- sushirijst (optioneel)

Bereiding:

Eet je niet glutenvrij, dan kun je de zalmfilets marineren in sojasaus en nadien goudbruin bakken.
Pas je wel op met gluten, dan bak je de filets gewoon om en om in sesamolie. 

Wok de groentjes in wat kokosolie tot ze gaar zijn en schik ze op een bord. Ik gebruikte hiervoor een dresseerring. Leg de zalmfilet op de groenten en werk af met de opgelegde gember, (je kunt ook een vers knolletje raspen) de schijfjes avocado en de wakame (of het zeewier). 

Serveertip: Lekker met sushirijst! (Deze vind je gewoon in de supermarkt.)

x

Girl Gone Gluten Free















Geen opmerkingen:

Een reactie posten