woensdag 12 februari 2014

Recept - Thai Green Curry

De Thaise keuken: one of my favorites! In tegenstelling tot andere landen, zijn er in Thailand meerdere eetculturen. Als je naar dit land reist, zul je dus allerlei verschillende specialiteiten leren kennen, al naargelang van waar je gaat. Wat de regionale keukens wel verbindt, zijn de vijf smaaksensaties die bijna in elk gerecht terug te vinden zijn: heet (pittig), zuur, zoet, zout en soms ook bitter.

De curry die ik regelmatig maak komt vooral voor in Centraal- en Zuid-Thailand. Deze bereid je met kokosmelk, currypasta, limoensap, vissaus en koriander. Maar dat zijn lang niet alle ingrediënten. Een lekkere curry bereiden vraagt details die essentieel zijn voor het slagen van je gerecht.

Ingrediënten: (voor 2 personen)

Voor de Thaise curry:
- scampi (ongeveer 16 stuks)
- 400 gr wokgroenten (ui, prei, kool,..)
- 400 ml kokosmelk
- een knolletje gember
- 1 el groene currypasta (vind je in de gewone supermarkt, maar de verse en dus ook betere vind je in de oosterse winkel)
- 100 ml bouillon (groenten- of kippenbouillon)
- chilivlokken of één vers rood chilipepertje
- 1 teentje look

Voor de afwerking:
- 1 limoen
- 2 el vissaus
- 1 kl bruine suiker
- 1/2 bussel koriander
- verse munt

Bereiding:

Verhit een wokpan en verwarm daarin de kokosmelk. Voeg de currypasta toe en roer los met een garde. Nadien de bouillon toevoegen, de chilivlokken en het geschild knolletje gember (ongeveer een duim). In een aparte pan de wokgroenten aanstoven en toevoegen bij de kokosmelk. In de pan van de wokgroentjes eveneens de scampi's bakken met een geperst teentje look en deze ook toevoegen bij de curry. Voor de afwerking neem je een schaaltje apart waarin je de vissaus, de bruine suiker en het limoensap mengt met elkaar. Dit mengsel bij de curry gieten en alles nog eens goed doorroeren. Afwerken met verse muntblaadjes en koriander.

Serveertip: Lekker met mihoen (glasnoedels) of met rijst.

x

Girl Gone Gluten Free




Geen opmerkingen:

Een reactie posten