dinsdag 22 april 2014

Recept - Ovenschotel met spinazie, courgette & feta

Een ovenschotel is eigenlijk redelijk snel klaar te maken. Zeker wanneer je geen gluten meer eet! Geen bechamelsaus voor mij, dus binnen een half uur staat het eten al op tafel.
Deze keer maakte ik de restjes vanuit de koelkast op en gebruikte hiervoor courgette, spinazie, feta, tomaten, ui en look. Misschien een niet echt voor de hand liggende combinatie, maar de smaken zaten toch goed!

Ingrediënten (voor twee personen):

- 1 courgette in schijfjes
- 2 sjalotjes in iets grovere stukken
- 1 teentje look (in kleine schijfjes)
- 300 gr spinazie
- 1 pakje passata
- tomaten in stukjes uit blik
- 1 pakje fetakaas (ik gebruikte zelfs iets meer)
- een beetje mozzarella of gruyère
- olijfolie
- oregano
- peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Stoof alle groentjes aan in een pan. Neem eerst de schijfjes courgette en stoof ze aan in wat olijfolie. Leg ze nadien in een ovenschaal. Stoof dan de spinazie aan en laat deze nadien uitlekken in een vergiet. Daarna dresseer je de spinazie over de schijfjes courgette. De ajuin met de look vervolgens aanstoven en op de spinazie schikken. De groentjes telkens kruiden met peper, zout en oregano. Overgiet het geheel met de passata en de tomatenstukjes en werk af met de fetakaas. Deze brokkel je mooi over de ovenschotel. Tot slot een beetje mozzarella of andere smeltkaas bovenaan leggen voor een krokant laagje.
Zet de schotel in de oven gedurende twintig minuten.

Serveertip: ook lekker in combinatie met gehakt en/of schijfjes aardappel!

x

Girl Gone Gluten Free



Geen opmerkingen:

Een reactie posten