zaterdag 22 februari 2014

Recept - Zeewolf met lookspinazie, gegrilde kerstomaat en crème van wortel & paprika

Vis is op verschillende manieren klaar te maken: op klassieke wijze, op mediterrane wijze,...
Ik had nog spinazie, worteltjes en paprika in de koelkast liggen dus de keuze was snel gemaakt. Enkel nog zeewolf en tomaatjes gekocht en ik flanste dit zuiders gerecht binnen een half uurtje in elkaar.

Ingrediënten (voor twee personen):

- 2 zeewolffilets
- kerstomaatjes
- 200 g jonge spinazie
- 3 wortelen
- 2 rode paprika's (ik gebruikte geroosterde en ontvelde paprika uit een glazen pot)
- 1 teentje look
- olijfolie
- peper & zout
- oregano
- rozemarijn
- tijm

Bereiding:

Voor de tomaatjes:

Verwarm de oven op 180° C. Neem een ovenschaal en leg er de kerstomaatjes in. Besprenkel met wat olijfolie en kruid af met rozemarijn, oregano, peper en zout. Grillen op ongeveer 200° C.
Wanneer de tomaten beginnen te 'krimpen' (als je de schil ziet loskomen), zijn ze klaar!

Voor de crème:

Schil de wortels en snij in stukjes. Doe hetzelfde met de paprika. Ik gebruikte geroosterde paprika uit een glazen pot (deze is reeds ontveld). Zet water op met een snuifje zout en kook de worteltjes gaar, voeg op het einde de paprika toe en laat even meekoken. Nadien alles afgieten en in de cutter (of blender) doen. Mixen op de hoogste stand. Bijkruiden met oregano, tijm, peper en zout en een beetje olijfolie.

Voor de spinazie:

Was de spinazieblaadjes grondig en laat uitlekken in een vergiet. Nadien een pan met wat olijfolie opzetten en de spinazie toevoegen. Laten slinken op een laag vuurtje en een geperst teentje look toevoegen. Bijkruiden met wat peper en grof zout. Nadien nogmaals laten uitlekken.

Voor de vis:

Bak de filets mooi bruin langs beide kanten en kruid op voorhand met peper en zout.
Zeewolf is een vaste vis en zal dus niet gemakkelijk uit elkaar vallen.


Dresseertip: Neem een recht bord en maak eerst een streep met de wortel-paprikacrème. Leg er de visfilet op en werk langs weerszijden af met de groenten (bvb. spinazie langs rechts en de tomaatjes langs links).

x

Girl Gone Gluten Free







Geen opmerkingen:

Een reactie posten