woensdag 21 mei 2014

Recept - Groentenlasagna

Mijn zusje wilde ook wel eens proeven hoe zo'n glutenvrij dieet nu precies in elkaar zit. Mist ze echt de pasta en het brood of vindt ze het ook eens lekker zonder? We namen de proef op de som!

Ingrediënten (voor twee personen):

- 1 aubergine
- 1 courgette
- ontvelde rode paprika (op glas), in kleine stukjes
- 1 pakje passata
- 1 zakje geraspte emmentaler
- 1 bolletje mozzarella
- 1 teentje look, geperst
- verse kruiden zoals oregano, basilicum
- kokosolie
- peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de helft van de aubergine in fijne blokjes en doe hetzelfde met de courgette. De overgebleven aubergine en courgette snij je in dunne schijfjes. Neem twee pannen en stoof in de ene pan de schijfjes aan en in de andere de blokjes. Bij de pan met de blokjes voeg je de paprika en de geperste look toe. Wanneer de groentjes gaar zijn, voeg je de passata en de verse kruiden toe. Laat de saus nog een tiental minuten verder pruttelen op een laag vuur. Neem een ovenschaal en leg er eerst een laag aubergineschijfjes in. Nadien een laag saus toevoegen en afdekken met een laag courgetteschijfjes. Leg tussen elke laag saus of groenten ook een beetje gemalen kaas. De lagen tot boven herhalen en tot slot afwerken met een laag gemalen emmentaler en de verse mozzarella. Het geheel in de oven plaatsen gedurende twintig minuten (of tot wanneer er een bruin korstje op de lasagna komt).

PS: Mijn zus vond het lekker, ook zonder de pasta of het brood!

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten