donderdag 29 mei 2014

Recept - Wok met Chinese groentjes & quorn

Heb je niet veel tijd 's avonds om iets in elkaar te flansen? Deze snelle wok heb je in een handomdraai klaar!

Ingrediënten (voor twee personen):

- 1/2 Chinese kool
- 1 prei
- 150 g sojascheuten
- 150 g groene boontjes
- 1/2 rode paprika
- 1 rood chilipepertje, in fijne stukjes
- 1 bakje quorn (de blokjes zijn glutenvrij)
- 2 el sojasaus (ik gebruik glutenvrije sojasaus van het merk Saitaku)
- 1/2 limoen
- 200 ml kokosmelk
- 1 el groene currypasta (vers)
- kokosolie
- sesamolie
- sweet chilisaus (optioneel)
- peper en zout
- 1 tl paprikapoeder
- een handje koriander, fijngehakt

Bereiding:

Was alle groenten en snij ze in stukjes (prei, paprika, kool). Snij de topjes van de boontjes en blancheer deze enkele minuten in gezouten water (tot ze al dente zijn). Voeg alle groenten samen in een wokpan die je verhit met kokosolie en een beetje sesamolie. Overgiet de groenten met de sojasaus. Voeg dan het chilipepertje toe en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Blus de wok met de kokosmelk en doe er een eetlepel currypasta bij. Alles goed mengen en laten verder pruttelen op een zacht vuurtje. Bak de blokjes quorn in een apart pannetje en voeg nadien bij de wok. Afwerken met koriander.

Tip: De quornblokjes zijn ook lekker wanneer je er een beetje sweet chilisaus bij doet.

x

Girl Gone Gluten Free



Geen opmerkingen:

Een reactie posten