zondag 14 september 2014

Recept - Pompoensoep met wortel & Marokkaanse kruiden

Oh, zondag is heilig voor mij! Ik hou zo van deze laatste dag van het weekend, alleen al omdat ik de tijd kan nemen om allerlei lekkere dingen klaar te maken. Zoals dit soepje bijvoorbeeld; ideaal om mee in de zetel te kruipen en heerlijk van te genieten.

Ingrediënten (voor een grote pan soep):
- 1/4 van een grote pompoen
- 3 wortels
- 2 stengels groene selder, in stukjes
- 1 soepprei, in stukjes
- 1/2 el kurkuma
- 1/2 el komijn
- 1/2 el currypoeder
- 1/2 el paprika
- 1/2 el kaneel
- een handje koriander 
- peper en zout
- kokosolie

Bereiding:
Schil de pompoen en de wortels en snij in stukjes. Stoof aan in een beetje kokosolie en voeg de selder en de prei toe. Laat alles een vijftal minuten garen en voeg dan water toe totdat de groentjes net onder staan. Breng aan de kook en voeg alle kruiden, behalve de koriander, toe. Af en toe proeven en bijkruiden met peper en zout. Wanneer de groentjes volledig gaar zijn, de koriander toevoegen en alles tot een glad soepje mixen.

Tip: Geen bouillonblokjes nodig! De Marokkaanse kruiden bevatten van zichzelf al enorm veel smaak!

x

Girl Gone Gluten Free 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten