zondag 7 september 2014

Recept - Witloofsoepje met garnalen & krulpeterselie

Niets lekkerder dan soep, vind ik zelf. Ook gemakkelijk om mee te nemen naar je werk, als je daar een mogelijkheid hebt om ze te verwarmen, natuurlijk. Tip: maak meteen soep voor meerdere keren (je kan ze ook invriezen).

Ingrediënten (voor 2 liter soep):

- 6 stronkjes witloof
- 1 à 2 ajuinen
- 1 glutenvrij bouillonblokje
- 2 l water
- oregano
- peper & zout
- 1 el garnalen (per soepbord)
- krulpeterselie
- kokosolie

Bereiding:

Snij de witloofstronkjes en ajuin in grove stukken en stoof even aan in een beetje kokosolie of olijfolie. Kruiden met peper, zout en oregano. Overgiet met twee liter water en breng aan de kook. Voeg nadien het bouillonblokje toe en laat op een zacht vuurtje verder garen. Wanneer de groenten zacht zijn alles mixen tot een glad geheel. Afwerken met garnalen en peterselie.

x

Girl Gone Gluten Free



Geen opmerkingen:

Een reactie posten