zondag 14 september 2014

Recept - Salade met halloumi, avocado & pijnboompitjes

Deze salade geeft me nog steeds water in de mond, ook al heb ik er net van gegeten :).
Heel gemakkelijk te maken, snel klaar en op de koop toe nog lekker ook. Wat wil je meer?

Ingrediënten (voor twee salades):
- een half bakje veldsla
- 2 handjes rucola
- 1 avocado
- 1 portie halloumi (vind je in Delhaize bij de zuivelproducten)
- 1 grote tomaat
- een handje pijnboompitten
- peper
- beetje slaolie
- balsamicodressing

Bereiding:
Snij de kaas in kleine blokjes of reepjes. Zet een grillpan op het vuur en bak er de halloumi in. Je hebt hiervoor geen vetstof nodig. De kaas verliest amper vocht en zal mooi grillen zonder olie. Snij de avocado en tomaten in blokjes. Was de velsla goed en dresseer in een mooi bord. Doe er de rucola bij (één handje per bord) en voeg de avocado en tomaat toe. Rooster de pijnboompitten even aan in de pan waar je de kaas in hebt gebakken en dresseer de halloumi en pitten op het slaatje. Werk af met peper, een beetje slaolie (optioneel) en wat balsamicodressing (die van mij was bijna op, maar is er erg lekker bij!)

x

Girl Gone Gluten Free

Geen opmerkingen:

Een reactie posten