donderdag 20 november 2014

Recept - Bananenpoffertjes met kaneelappeltjes

Een heerlijk ontbijt, zeker tijdens koude dagen, zijn deze poffertjes of mini pancakes. Ik maakte ze afgelopen weekend en het gaf me echt een nostalgisch gevoel. Vroeger maakte mijn mama ook altijd poffertjes en met Nieuwjaar bereidden we met het hele gezin appelbeignets. De smaak van de warme appeltjes deed me hier meteen aan terugdenken. Alleen, het enige verschil met de beignets is dat dit gerechtje wel een stuk gezonder is.

Ingrediënten (voor drie poffertjespannen, dus ongeveer zestig stuks):
- 3 bananen
- 1 ei
- een handje havermout
- 200g boekweitmeel
- 250ml sojamelk (ik gebruik sojamelk met bananensmaak van Alpro Soya)
- 3 kleine stoofappeltjes (of gewone eetappels mogen ook)
- kaneel
- honing
- cacaonibs (of stukjes pure chocolade)
- kokosolie

Bereiding:
Mix de havermout in een hakmolen of blender fijn en doe dit in een grote mengkom. Voeg het boekweitmeel, de melk en het ei toe en meng alles onder elkaar. Pel de bananen en snij ze in stukjes. Prak de bananen dan fijn met een pureestamper en voeg toe aan het beslag. Mix alles goed en kruid met een beetje kaneelpoeder. Schil vervolgens de appeltjes, snij in partjes en bak ze in kokosolie tot ze zacht worden. Kruid intussen met flink wat kaneelpoeder. Voeg tot slot de cacaonibs toe zodat ze door de warmte van de pan een beetje beginnen te smelten (gebruik je pure chocolade, dan kun je deze gewoon toevoegen bij het dresseren van je bord). Bak de poffertjes om en om in een specifieke poffertjespan. Leg de poffertjes op een mooi bord en leg er de appelschijfjes op. Werk af met lopende honing en cacaonibs of stukjes pure chocolade.

Tip: Heb je geen poffertjespan? Dan kun je kleine pannenkoeken maken in een gewone koekenpan of grote pannenkoeken bakken en daar met een dresseerring kleinere rondjes uitsteken.

x

Girl Gone Gluten Free























Geen opmerkingen:

Een reactie posten