dinsdag 25 november 2014

Recept - Lasagna met spinazie en zalm

Deze gezonde lasagna met zalm, courgette en spinazie is een heerlijk voedzame lunch of kan ook dienen als diner. Het is een ietwat zwaarder gerecht, dus met een halve portie heb je zeker genoeg (als je de lasagna maakt als lunch). Ik gebruikte uiteraard geen lasagnavellen, maar met courgette kun je evengoed laagjes creëren!

Ingrediënten (voor twee personen):
- 250g gerookte zalmsnippers
- 1 à 2 courgettes
- 250g verse spinazie
- 125g zachte geitenkaas (bvb. Chavroux)
- gemalen kaas
- kokosolie
- peper & zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de courgette en snij er de uiteinden af. Snij vervolgens lange plakken van ongeveer 0,3cm dik met de mandoline en grill alles in de pan. Was de spinazie onder koud water en stoof aan in een beetje kokosolie. Kruid met peper en een beetje zout. Wanneer de spinazie geslonken is, laat uitlekken in een vergiet. Doe de spinazie in de blender of hakmolen en voeg de geitenkaas toe. Mix alles tot een smeuïge crème en zet apart. Neem twee ovenschaaltjes en leg er eerst een laag courgette in. Bedek de courgette dan met de spinaziecrème en zalmsnippers en herhaal deze stappen tot boven in de schaaltjes. Werk bovenaan af met een beetje gemalen kaas. Zet twintig minuten in de oven of tot je een mooi korstje hebt op de lasagna.

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten