zondag 23 november 2014

Recept - Guacamolecrème op gezonde koekjes

Ik bleef vorige week bij een vriendin eten en zij maakte als voorgerecht pannenkoekjes van havermout met guacamole en paprika. Superlekker en het smaakte meteen naar meer. Vrijdag maakte ik een soortgelijke variant hierop, met allerlei zaadjes en boekweitmeel. Je kunt, ook al eet je geen brood, eindeloos variëren met gezonde koekjes. Je kunt boekweitmeel gebruiken, maar ook havermout, kikkererwtenmeel of kastanjemeel... Ideaal als broodvervanger dus!

Ingrediënten (voor vier koekjes):
- 2 el lijnzaad
- 2 el hennepzaad
- 4 el boekweitmeel
- 1 ei
- 2 rijpe avocado's
- 1 rood chilipepertje
- 1 teentje look
- 1/2 rode ui
- 1 tomaat
- koriander
- olijfolie
- kokosolie
- peper & zeezout

Bereiding:
Meng in een kom het boekweitmeel met het lijn- en hennepzaad. Voeg een eitje toe en kluts het onder het beslag. Kruid met peper en zeezout. Maak intussen de guacamolecrème: snij de avocado's in stukjes en doe in de blender of hakmolen samen met een fijngesneden teentje look en chilipepertje. Voeg ook enkele blaadjes koriander toe, een scheut olijfolie en kruid alles met peper en zeezout.
Mix alles tot een crème. Bak de koekjes in wat kokosolie om en om tot ze goudbruin zien. Leg op een bord en dresseer er de crème op. Werk af met fijngesneden tomaat en rode ui en enkele korianderblaadjes.

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten