zaterdag 16 mei 2015

Recept - Healthy oats pizza

Met deze bodem scoor je bij iedereen punten! Ik mixte havermout tot bloem en vormde een deeg dat je bijna kunt vergelijken met dat van een gewone pizzabodem. De smaak was top en de bodem lekker krokant! Zeker proberen dus!

Ingrediënten (voor één grote pizza):

Voor de bodem:
- 475g glutenvrije havermout
- 3 scheutjes water (moet je zelf een beetje afmeten)
- een zakje gist
- zout
- scheutje olijfolie
- 1 eitje

Voor de pesto:
- handje rucola
- handje basilicum
- scheut olijfolie of sla-olie voor een fijnere smaak
- scheut pikante olijfolie met look
- schilfers Parmezaanse kaas (of Grana Padano)
- 100g pijnboompitten
- beetje krulpeterselie
- peper en zeezout (ik gebruik Himalayazout)

Als garnituur:
- tomatenpuree
- 1 bolletje mozzarella
- zakje geraspte mozzarella
- rucola
- zongedroogde tomaatjes
- olijven
- pikante olie (optioneel)
- basilicum
- oregano
-...

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C. Neem een klein kommetje en doe er de gist in. Voeg een beetje water toe en laat de gist oplossen gedurende vijf minuten. Mix de havermout tot bloem en doe in een grote mengkom. Voeg een scheutje water toe en meng alles goed. Voeg het eitje, de gist en een scheut olijfolie toe en meng nogmaals onder elkaar. Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een mooi deeg begint te krijgen. Kruid tot slot met een snufje zout. Neem een bakpapier en stort er het beslag op uit. Dek af met een tweede bakpapier en vorm met een deegrol een dunne bodem. Leg de bodem dan op een bakplaat (nog steeds tussen de twee bakpapiertjes!) en zet gedurende twintig minuten in de oven. Maak intussen de pesto: doe alle ingrediënten in de blender of hakmolen en mix tot een fijne pesto. Kruid goed af en proef of er wat zout of peper bij moet. Wanneer de bodem krokant begint de worden: haal deze uit de oven en verwijder het bovenste bakpapier. Bedek met de tomatenpuree, schijfjes mozzarella, stukjes olijf en zongedroogde tomaatjes, rucola, basilicum, de pesto en tot slot de geraspte mozzarella en de oregano. Zet nog tien minuten onder de grill tot de pizza klaar is.

Tip: Je kunt deze pizza beleggen naar eigen smaak. Ook bv. lekker met prosciutto.

x

Girl Gone Gluten Free


4 opmerkingen: