dinsdag 12 mei 2015

Recept - Biozalm met prei en Chinese groentjes

Heb je weing tijd, maar wil je toch een gezonde maaltijd op tafel zetten? Dan is dit een ideaal gerechtje! Ik kies steeds voor biologische zalm. Niet alleen voor de betere smaak, maar ook omdat deze zalm een stuk gezonder is. Zalm is een echte topper: het bevat essentiële omega 3 vetzuren, B vitamines en een hoog gehalte aan magnesium. Reden te meer om deze lekkere vis klaar te maken dus!

Ingrediënten (voor twee personen):
- twee bio zalmfilets
- twee preiwitten
- 1/2 rode ajuin
- 1 à 2 wortelen
- een beetje rammenas
- 100g sojascheuten
- 100g Chinese kool
- verse koriander
- sweet chilisaus
- sojasaus (glutenvrij) of zout
- peper
- blaadje munt
- Himalayazout of zeezout
- olijfolie / kokosolie / wokolie

Bereiding:
Schil en snij alle groentjes fijn. Snij de prei in julienne en was grondig onder koud water. Zet een wokpan op het vuur en verwarm er een scheut wokolie in. Doe alle groentjes in de wokpan, behalve de prei. Stoof de groenten gaar en werk af met enkele korianderblaadjes en wat sweet chilisaus. Verwarm in een ander pannetje een beetje (kokos)olie en doe er de prei in. Stoof gaar. Kruid alle groenten met zout of sojasaus. Verwarm een koekenpan met olijfolie en laat de pan heet worden. Kruid de zalmfilets met Himalayazout (of gewoon zeezout) en peper en bak deze op het vel. Draai na enkele minuten om en laat nog even (heel kort!) langs de andere zijde garen. Neem een rechthoekig bord en schik de Chinese groenten in een dresseerring. Leg een bedje prei aan de andere zijde met daarop de zalmfilet.

Tip: lekker met opgelegde gember en schijfjes avocado.

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten