woensdag 4 juni 2014

Recept - Egg Muffins

Dit lijkt misschien moeilijk te maken, maar is het helemaal niet. De bereidingswijze is eigenlijk dezelfde als die van een frittata (een soort quiche zonder deeg), alleen de vorm is anders. Het enige wat je nodig hebt is een bakvorm (die normaal voorzien is om cupcakes mee te maken). Lekker met een frisse salade erbij!

Ingrediënten (voor twee personen):

- 3 eieren
- half-zongedroogde tomaatjes (+- 12 stuks)
- 1/2 courgette
- 1 el kruidenkaas (bvb. Chavroux)
- verse kruiden (bvb bieslook, peterselie,...)
- oregano 
- een beetje fetakaas
- kokosolie
- bakboter
- peper & zout


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de courgette in kleine blokjes en stoof aan in een beetje kokosolie. Haal van het vuur wanneer de blokjes al dente zijn. Smeer de bakvorm in met een beetje boter zodat de muffins niet blijven vastplakken. Klop drie eieren in een mengkom door elkaar en voeg de blokjes courgette toe, alsook de gedroogde tomaatjes en de kaas. Afwerken met allerlei kruiden, peper en zout. Die voeg je naar eigen smaak toe. Alles goed mengen en nadien de bakvormpjes voor 3/4 vullen. De muffins zullen in de oven beginnen rijzen, vandaar dat je ze best niet tot boven vult. Laat garen op 220°C. Prik met een vork in de muffins om te kijken of ze klaar zijn. Dat merk je wanneer er geen mengsel meer blijft plakken aan je vork.

Tip: De kruidenkaas meng ik onder het eimengsel, maar de fetakaas doe ik er pas op het einde bij. Dus wanneer het mengsel al in de vormpjes is gegoten.

x

Girl Gone Gluten Free






Geen opmerkingen:

Een reactie posten