maandag 6 oktober 2014

Recept - Raw zucchetti met huisgemaakte pesto

Eén van mijn favoriete gerechten die ik absoluut wil delen met jullie: rauwe spaghetti van courgette. Zo easy (in twintig minuten klaar!) en zo gezond. Echt eens proberen! Het enige wat je moet aanschaffen is een spiraalsnijder. Ik kocht die van mij voor slechts 5 of 6 euro bij 't Kadoke in Baal.
De meer professionele snijmachientjes kosten wel wat meer (bvb. deze: http://www.bol.com/nl/p/gefu-spirelli-spiraalsnijder-kunststof/9200000022047569/?country=BE).
Ik maakte vandaag pasta pesto, maar met courgette kun je alles combineren. Probeer ook eens deze pasta met kippenblokjes of met spinazie en ricotta. Ben je geen fan van rauw? Stoof de courgettesliertjes dan even aan in een pan zodat de 'pasta' zacht wordt.

Ingrediënten (voor twee personen):
Voor de pasta:
- 2 à 3 courgettes, geschild met de spiraalsnijder.
- 1 aubergine
- een half bakje Parijse champignons
- 1 grote tomaat
- zongedroogde tomaatjes
- rucola
- pijnboompitten
- kokosolie
- 1 el paprikapoeder
- peper

Voor de pesto:
- 100 g pijnboompitten
- 1 bio basilicumplantje
- een handje rucola
- 1 klein blokje Parmezaanse kaas
- 1/2 teentje knoflook
- een flinke scheut olijfolie (ik gebruik slaolie, dat is zachter van smaak)
- peper
- zeezout

Bereiding:
Snij de courgettes boven een mengkom met de spiraalsnijder en laat dan even uitlekken in een vergiet. Snij de aubergine en tomaat in blokjes en de champignons in schijfjes. Stoof de groentjes in deze volgorde aan in een beetje kokosolie en kruid met een beetje peper en het paprikapoeder. Zet op een zacht vuurtje terwijl je de pesto maakt: rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze een beetje aankleuren en doe deze in de blender tesamen met de rest van de ingrediënten. Is je pesto niet lopend genoeg, doe er dan een beetje olie bij (en als ze te lopend is, doe er dan wat pijnboompitten bij). Doe de pesto bij de groentjes en meng alles goed onder elkaar. Voeg op het einde de courgette toe (beetje bij beetje, totdat je genoeg courgette in verhouding tot de rest van de pasta hebt) en meng alles goed. Wil je de pasta rauw, dan haal je de pan meteen van het vuur. Heb je graag zachte pasta, dan laat je de courgette nog even mee stoven. Afwerken met rucola en pijnboompitjes en eventueel een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

x

Girl Gone Gluten Free




Geen opmerkingen:

Een reactie posten