zaterdag 17 oktober 2015

Recept - Bananentaart met amandelmeel

Niets zaliger dan op een rainy day te genieten van een lekker kopje thee met koekjes! Maar omdat die zwangerschapskilootjes er niet vanzelf weer afgaan, opteren we toch maar voor een healthy alternatief!

Ingrediënten (voor één taart):
- 200g amandelmeel (of wit amandelpoeder - koop je in Delhaize)
- 75g havermout
- 4 eieren
- 4 bananen
- snufje kaneel
- snufje koekkruiden of speculaaskruiden
- 2el gesmolten kokosolie (of scheut vloeibare bakboter)
- honing
- handje amandelschilfers

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C. Snij twee bananen in schijfjes en zet opzij om op het einde je taart mee te bedekken. Mix de havermout met het amandelmeel fijn in de blender en doe in een grote mengkom. Doe de eieren met twee bananen in de blender en voeg bij de droge massa. Meng alles tot een smeuïg geheel en voeg de gesmolten kokosolie, de kaneel en een snufje van de koekkruiden toe. Meng alles nog een keer en giet het mengsel in een bakvorm (rond of recht, naargelang de vorm die je wenst te hebben). Zet in de oven gedurende een half uurtje. Haal de taart er dan even terug uit en bedek de taart met de bananenschijfjes en werk af met amandelschilfers. Zet nog tien à vijftien minuten in de oven. Serveer een stukje taart met honing voor een zoete toets!

Tip: Ook lekker met kokosslagroom!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten