dinsdag 20 oktober 2015

Recept - Gemarineerde zalmfilet met avocadosalsa

Ik zou iedere dag zalm en avocado kunnen eten! Het leuke is ook dat deze twee hand in hand gaan qua smaak. Je kunt er eindeloos mee variëren: een salade met gerookte zalm en guacamole of gebakken zalmfilet combineren met schijfjes avocado! Deze groene steenvrucht zit vol goede voedingswaarden, zoals vitamine B6, vitamine C, K en foliumzuur. Bovendien is het rijk aan vezels.
Zalm bevat dan weer essentiële vetzuren zoals omega 3 en is rijk aan magnesium en B-vitaminen. Zalm en avocado verlagen ook alle twee je cholesterol. Reden genoeg om wat vaker zalm en avocado op het menu te zetten!

Ingrediënten (voor twee personen):
- 2 zalmfilets met vel
- 1 avocado
- 1 mango
- 10 kerstomaatjes
- gemengde jonge slablaadjes
- zwarte peper en zeezout
- slaolie
- sojasaus (glutenvrij!)

Bereiding:
Marineer de zalmfilets gedurende minstens een kwartier in sojasaus. Kruid de filets met peper (niet met zout, want de sojasaus is al zout!) en bak de zalm in een klein beetje olijfolie op de velkant gedurende vijf minuten. Maak intussen de salade: snijd de mango, avocado en tomaatjes in blokjes en meng onder elkaar. Besprenkel met een beetje slaolie en kruid met zwarte peper en een beetje zeezout. Neem een bord en schik er wat sla en salsa op. Leg de zalm op de sla en serveer meteen.

x

Girl Gone Gluten Free



Geen opmerkingen:

Een reactie posten