maandag 12 oktober 2015

Recept - Torentje van kikkererwten met zuiderse groenten

Ik maak pureetjes van allerlei groenten, van butternut tot knolselder of kikkererwten. Dit doe ik om verschillende texturen aan te brengen in mijn avondeten en zo heb je nog steeds drie componenten op je bord liggen. Bijvoorbeeld: een stuk vis met ratatouille en een crème van pastinaak. In plaats van puree van aardappel kun je af en toe ook eens overschakelen op een puree van groenten. Dit is een stuk gezonder en je merkt het verschil amper in smaak. Probeer bijvoorbeeld eens kabeljauwhaasje met spinazie en een puree van paprika en wortel of maak worstjes klaar met een puree van kikkererwten zoals hieronder:

Ingrediënten (voor twee personen):
- 250g kikkererwten (laten weken of uit blik)
- 1 teentje look
- olijfolie
- snufje komijnpoeder
- 1/2 van een halve citroen
- zwarte peper en grof zeezout
- 1 aubergine
- paprika's zonder schil op glas
- handje bruine champignons
- oregano
- bieslook

Bereiding:
Laat de kikkererwten uitlekken (indien je er uit een blik gebruikt) en doe de inhoud in de hakmolen of blender. Voeg een geperst teentje look toe, de komijn, de peper, het zout, een flinke scheut olijfolie, een beetje citroensap en mix alles tot een gladde massa. Verwarm deze puree op een zacht vuurtje en zet even opzij. Snij de paprika, aubergine en champignons in fijne stukken en stoof deze tot ze gaar zijn in olijfolie of kokosolie. Kruid de groenten af met peper, zout en oregano. Neem een bord en een dresseerring. Hierin doe je eerst een laag puree. Werk bovenaan af met de groenten en een beetje fijne bieslook.

Tip: Eet je geen vlees? Dan kun je dit gerecht ook afwerken met Parmezaanse kaasschilfers. Ook lekker met krokante quornblokjes.
x

Girl Gone Gluten Free



Geen opmerkingen:

Een reactie posten