zondag 16 februari 2014

Recept - Maaltijdsalade met rode biet en lauwe geitenkaas

Een salade kan soms te licht zijn en dan blijf je nadien met een hongergevoel zitten. Deze maaltijdsalade met geitenkaas, bietjes en veldsla is dat net helemaal niet. Ideaal dus om 's middags te eten in het weekend wanneer je erna nog op uitstap gaat. Gegarandeerd energie voor de hele namiddag!

Ingrediënten (voor 2 personen):

- Een half bakje veldsla
- 1/2 pakje gekookte rode bietjes (500 g)
- 1 limoen
- 2 el mayonaise
- 1/2 bussel verse dille, grofgehakt
- 2 pakjes verse geitenkaas
- honing
- pijnboompitjes (ongeveer een handje vol)
- peper & zout

Bereiding:

Vang drie eetlepels van het bietvocht op uit de verpakking en houd apart. Snijd de bietjes in partjes. Rasp de helft van de limoenschil en snijd de limoen doormidden. Pers uit de geraspte helft het sap en snijd de andere helft in partjes. Meng de rasp en het limoensap met het bietensap, de mayonaise, de helft van de grofgehakte dille en peper en zout naar smaak. Leg de schijfjes geitenkaas in een hete pan (anti-aanbaklaag) en zet nadien op een laag vuurtje (je kunt de kaas ook in de oven bakken: vijf min op 200° C). Verdeel de veldsla over diepe borden en schep de bietjes en de dressing erbij. Leg de schijfjes geitenkaas op de salade en werk af met takjes verse dille. Serveer met een partje limoen.

x

Girl Gone Gluten Free





Geen opmerkingen:

Een reactie posten