zaterdag 1 februari 2014

Recept - Frittata met spinazie, zongedroogde tomaatjes, feta en verse kruiden

Dit is zowat de lekkerste lunch die ik sinds mijn 'glutenvrije bestaan' gegeten heb.
Frittata met spinazie, zongedroogde tomaatjes, feta en verse kruiden.
Een echte topper, dus zeker eens uitproberen!

Hier vind je het recept:

Ingrediënten (voor één frittata): 

- vijf eieren
- 250 g spinazie
- 150 g feta, in kleine stukjes
- 5 Parijse champignons
- half-zongedroogde tomaatjes
- een handje mozzarella voor een lekker korstje
- twee eetlepels fijngesneden muntblaadjes
- enkele blaadjes verse basilicum, versnipperd
- half teentje look
- kokosolie
- peper en zout
- 1 tl paprikapoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170° C.

Was de spinazieblaadjes onder koud water en laat uitlekken. Stoof ze nadien aan in wat kokosolie tot de blaadjes beginnen slinken. Laat nogmaals uitlekken (anders krijg je een erg waterige frittata). Bak de champignons in een pannetje met kokosolie en bestrooi met wat paprikapoeder. Voeg eveneens een half teentje geplette look toe. Nadien de look verwijderen en de champignons apart houden.

Maak het eimengsel: klop vijf eieren samen met de stukjes feta, tomaatjes, verse kruiden en wat peper en zout naar smaak. Voeg ten slotte ook de spinazie en champignons toe.

Vet een bakvorm in met een beetje olijfolie en vul deze met het frittata-mengsel.
Zet in de voorverwarmde oven en laat 40 à 45 minuten garen. Wanneer is je frittata klaar? Wanneer je er met een vork in prikt en er niets van het mengsel aan blijft plakken.

Tip: lekker met een fris slaatje er bij!

x

Girl Gone Gluten Free








Geen opmerkingen:

Een reactie posten