woensdag 15 oktober 2014

Recept - Gezonde Bounties

Zin in een lekkere en voedzame snack? Ik heb er een tiental in de voorraad! Waaronder ook deze topper: Bounties met rauw cacaopoeder in plaats van chocolade en een gezonde binnenkant met kokos en cashewnoten. Ready in a hurry! 

Ingrediënten (voor 7 à 8 bites):

Voor het 'beslag':
- 1/3 van een grote kop cashewnoten (ik gebruik hoge theemokken van de Ikea om mee af te meten)
- 1 grote kop kokospoeder (= gemalen kokos, koop je in de Biowinkel of zoals ik op de markt in Antwerpen)
- 2 el agavesiroop

Voor het chocoladejasje:
- 1 el rauw cacaopoeder
- 1/4 van een grote kop gesmolten kokosolie (koop je in Bioplanet)
- 1/4 van een grote kop agavesiroop

Voor de afwerking:
- 1 el gemalen kokos

Bereiding:

Mix de cashewnoten samen met het kokospoeder tot een zacht geheel, totdat je een soort deeg bekomt. Noten geven vet af van zichzelf, vandaar dat er een romige textuur ontstaat. Voeg de agavesiroop toe en mix nog even door. Haal het deeg uit de blender en maak er 'bites' van met je handen. Neem een schaal of een bord en bedek het met een bakpapiertje. Zet tien minuten in de diepvries. Maak ondertussen de saus: smelt de kokosolie op een laag vuurtje en laat afkoelen. Doe de olie in een mengkom en voeg de siroop en het cacaopoeder toe. Meng alles goed onder elkaar en zet apart. Haal de bites uit de diepvries en dop ze met een vork in het chocolademengsel. Je zult merken dat de chocolade vrijwel meteen hard wordt. Leg op een bord en strooi er nog wat kokos over.

x

Girl Gone Gluten Free





Geen opmerkingen:

Een reactie posten