woensdag 22 oktober 2014

Recept - Pizzette van aubergine

Deze kleine pizza's smaken heerlijk als lunch in combinatie met een fris slaatje of wanneer je rijkelijker beleg kiest, kan dit ook perfect als avondmaal dienen.

Ingrediënten (voor 12 pizzette):
- 1 grote aubergine
- 1/2 bakje champignons
- 1/2 gele ajuin
- 2 romatomaten
- mozzarella (specifiek voor warme bereidingen)
- enkele basilicumblaadjes
- peper & zeezout
- olijfolie
- kokosolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergine in iets dikkere schijven (van ongeveer 7mm breed) en bestrijk deze met een beetje olijfolie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de schijfjes op. Zet voor twintig minuten in de oven en draai alles na tien minuten om. Maak intussen de 'topping' van de pizza's. Snij de champignons, tomaten en mozzarella in plakjes en de ajuin in ringen. Stoof alles, behalve de kaas, aan in een beetje kokosolie. Haal de aubergine uit de oven en bekleed de schijfjes met het groentenmengsel. Bedek met de plakjes mozzarella en werk af met oregano, peper, zout en een blaadje basilicum. Zet nog tien minuten in de oven op de grillstand.

x

Girl Gone Gluten Free





Geen opmerkingen:

Een reactie posten