zaterdag 11 oktober 2014

Recept - Side salad

Ideaal voor erbij of als lunch, deze kleurrijke salade. Gemakkelijk, gezond en lekker!
Ik emondeerde (= ontdoen van de schil) mijn tomaten, omdat ze zoveel verfijnder smaken op deze manier.

Ingrediënten (voor twee personen):
- 2 trostomaten
- een handje groene olijven
- gemengde sla (jonge sla, rucola, spinazieblaadjes,...)
- 1/2 komkommer
- gegrilde rode en gele paprika (kocht ik in Delhaize - gegrilde paprika's bij de antipasti)
- fetakaasblokjes (ik gebruikte voor dit slaatje koemelkkaasjes van Delhaize - zacht van smaak!)
- 1/2 rode ui
- peper en zeezout
- scheut slaolie
- scheut witte wijnazijn

Bereiding:
Neem een rechthoekig bord. Was de sla en laat even uitlekken. Dresseer in het midden van het bord. Emondeer je tomaten en snij deze in iets grovere stukken. Schik ze naast de sla. Was de komkommer en maak er blokjes van (niet te groot, niet te klein en behoudt de schil). Schik de komkommer op de sla. Snij de ajuin in fijne ringen en leg ze op de komkommer. Snij de gegrilde paprika's in stukken en leg ze aan de andere kant van de slablaadjes. Dresseer de olijven en kaasblokjes willekeurig op het slaatje. Kruid het geheel met peper en zeezout, witte wijnazijn en een beetje slaolie.

x

Girl Gone Gluten Free


1 opmerking: