zondag 19 oktober 2014

Recept - Groentenwrap met spitskool & geitenkaas

Weer een eigen versie gebaseerd op een 'Pascalleke'! Ik ben met het boek aan de slag gegaan, dus :).
Dit is wel 'n toppertje! Zeker proberen, want het is lekkerder dan dat het eruit ziet!

Ingrediënten (voor twee wraps):
- 4 bladen van een spitskool (ook wel Chinese kool genoemd)
- 150 g zachte geitenkaas (bvb. Chavroux)
- 1/2 courgette
- 1/2 rode paprika
- zongedroogde tomaatjes (ongeveer 6 stuks)
- Parijse champignons (ongeveer 8 stuks)
- 150 g spinazie
- kruiden zoals basilicum, peterselie, oregano ...
- kokosolie
- peper en zeezout


Bereiding:
Verwijder het buitenste blad van de spitskool. Breng een grote pot water met een beetje zout aan de kook en leg de spitskool in zijn geheel erin. Laat vijf minuten koken en haal er dan uit. Op deze manier kan je gemakkelijk de bladeren verwijderen. Haal er vier bladeren af en leg ze te drogen op een propere theedoek. Dep met een andere theedoek de bovenkant droog. Nu kun je twee wraps maken. Maak intussen de vulling. Schil de paprika en courgette en snij in kleine blokjes. Snij de champignons in blokjes en de tomaatjes in stukjes. Stoof eerst de courgette en paprika aan in wat kokosolie en voeg nadien de champignons en dan de tomaatjes toe. Blancheer de spinazie, laat uitlekken in een vergiet en voeg tot slot bij de andere groenten. Meng de kaas onder de groenten en en kruid met basilicum, oregano, peterselie, peper en een beetje zeezout. Maak de wraps: leg één blad spitskool met de nerf naar de rechterkant en leg een ander blad in de tegengestelde richting er bovenop (dus met de nerf naar links gericht). Leg een schep van het kaas-groentenmengsel op de rechterkant van de wrap en begin van rechts naar links op te rollen. Herhaal dit voor de andere wrap. 

Tip:  Indien je meer wraps wil, laat je de spitskool nog iets langer koken (zodat meer bladeren loskomen van de kool). 

x

Girl Gone Gluten Free
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten