maandag 20 juli 2015

Recept - Appeltaartje met rozijnen en kaneel

Een gemakkelijk taartje om klaar te maken tijdens winterachtige zomerdagen is deze appeltaart met rozijntjes en kaneel. Echt comfortfood waar je toch zonder schuldgevoelens van kunt genieten!

Ingrediënten (voor één taartvorm):
- 200g amandelen (zelf te malen tot bloem) of amandelmeel 
- 1ei
- 1el kokosolie
- 1el honing
- snufje kaneel
- 3 grote appels (bvb. Jonagold)
- handje rozijnen
- 2el kokosbloesemsuiker

Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C. Maal de amandelen in een hakmolentje fijn of doe het kant-en-klaar amandelmeel in een mengkom. Voeg het eitje, de kokosolie, de honing en de kaneel toe en meng alles tot een smeuïg geheel. Vet een bakvorm in met kokosolie of leg er een bakpapier in en stort er het beslag op uit. Verdeel met de bolle kant van een lepel tot je taart vorm begint te krijgen. Zet de taart gedurende een kwartier à twintig minuten in de oven op 200°C. Schil intussen de appels en snij deze in partjes. Bak ze in wat kokosolie, voeg de rozijnen en de kokosbloesemsuiker toe en laat de appeltjes een beetje karameliseren. Neem de taart uit de oven, leg er de appelschijfjes op en bak nog tien minuten af in de oven. 

Tip: Lekker om te serveren als dessert met yoghurt-vanilleijs wanneer je gasten op bezoek krijgt!

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten