zaterdag 18 juli 2015

Recept - Heerlijk zadengebak

Dit is eigenlijk geen gebak, maar brood is het ook niet echt te noemen. De smaak ervan is echter wel erg lekker en je kan het zowel met zoet als hartig beleg eten. Bovendien is dit 'brood' een stuk gezonder dan gewoon brood, met extra veel zaadjes en noten. Lekker om mee in de soep te soppen of te beleggen met een stukje Franse kaas!

Ingrediënten (voor één brood):
- 150g havermout
- 150g gebroken lijnzaad
- 3el hennepzaad
- 3el sesamzaad
- 3el zonnebloempitten
- handje rozijnen
- handje amandelen
- 1 ei
- zeezout
- 250ml lauw water

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de havermout grof in de blender of keukenrobot (maar niet helemaal tot bloem mixen!). Doe in een mengkom, samen met het lijnzaad, hennepzaad, sesamzaad, de zonnebloempitten en de rozijnen. Hak de amandelen grof en voeg deze ook toe aan het geheel. Voeg een eitje toe en kluts het onder het zadenmengsel. Kruid met een snufje zout en overgiet met het water. Meng alles goed onder elkaar tot je een stevige massa bekomt. Neem een bakvorm (ik gebruikte een cakevorm) en bedek deze met een bakpapiertje. Stort het beslag erin en druk het heel goed aan. Bedek de bovenzijde met het bakpapier zodat het brood niet aanbakt. Bak het brood gedurende een uur op 180°C (en eventueel nog tien minuten zonder bakvorm en bakpapier op 180°C voor een krokant korstje).

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten