woensdag 15 juli 2015

Recept - Thai Beef à la Laura

In de Thaise keuken heb je verschillende klassiekers. Eén daarvan is de Thai Beef Salad. Met dit triestige weer hadden we echter niet zo'n zin in rauwe groentjes, vandaar dat ik er een beetje mijn eigen versie van heb gemaakt. Voor de niet-vleeseters: je kunt deze schotel perfect zonder vlees eten (want er zit ei in), met een stukje verse tonijn combineren of met scampi's serveren.

Ingrediënten (voor twee à drie personen):
- twee steaks (ik koos voor Chateaubriand)
- allerlei wokgroentjes (sojascheuten, prei, paprika, ...) +- 300g
- 200g fijne boontjes
- 1 broccoli
- 4 à 5 grote Parijse champignons
- 3 eieren
- handje pindanoten
- sojasaus (glutenvrij!)
- vissaus
- sap van 1 limoentje
- een duim gember, fijngeraspt
- handje verse koriander
- enkele blaadjes verse munt
- witte peper en zeezout


Bereiding:
Stoof alle wokgroentjes aan in een wokpan. Ik gebruik hiervoor wokolie, dan verbranden je groenten het minst snel. Blancheer de broccoliroosjes en boontjes en voeg bij de wok (voor de presentatie van de foto heb ik de broccoli er niet bijgedaan, het bord lag al zo vol ;)). Bak in een apart pannetje de champignons die je in schijfjes snijdt en voeg bij de wok. Bak in hetzelfde pannetje de eieren tot een omelet en snij deze in dunne reepjes. Voeg ook toe aan de wok. Rooster de pinda's in de pan van de champignons en eieren en hak ze nadien grof. Doe ze eveneens bij de wok en kruid dan met een flinke scheut sojasaus, een scheutje vissaus, het sap van de limoen, de gember, koriander en munt.
Proef en kruid indien nodig met chilipoeder als je van pikant houdt. Zet een pan op het vuur en verhit er een klontje boter in. Kruid de steaks langs beide kanten met witte peper en grof zeezout, bak ze om en om (ongeveer anderhalve minuut per zijde) en snij deze in fijne reepjes. Neem een mooi bord, leg er de wokgroenten in en werk af met stukjes steak en een blaadje munt of koriander.

x

Girl Gone Gluten Free



Geen opmerkingen:

Een reactie posten