donderdag 9 juli 2015

Recept - Viscurry met broccoli & sluimererwten

Dit gerechtje was een schot in de roos! Enorm gezond en superlekker!
Groene groenten zitten boordevol vitaminen; zo bevat broccoli vitamine c, maar het is ook rijk aan foliumzuur, ijzer, calcium en magnesium. Ook sluimererwten en sojascheuten bevatten tal van vitaminen en geven deze curry een typisch oosters tintje.

Ingrediënten (voor twee personen):
- kabeljauwhaasje (twee filets)
- 1 broccoli
- 250g sluimererwten
- 200g bio sojascheuten
- 400ml kokosmelk
- 2tl verse groene currypasta
- verse wokpasta (mix van allerlei kruiden en limoenzeste; vind je bij de wokgroentjes in Delhaize)
- glutenvrije sojasaus
- vissaus
- 1 limoen
- witte peper
- wokolie
- olijfolie
- bosje verse koriander
- enkele blaadjes munt

Bereiding:
Leg de kabeljauwfilets in een schaaltje, besprenkel met sojasaus en kruid met witte peper.
Snij de roosjes van de broccoli en spoel onder koud water. Kook beetgaar in gezouten water. Doe hetzelfde met de sluimererwten. Zet een wokpan op het vuur en verhit er een beetje wokolie in. Voeg de gekookte broccoliroosjes, erwten en de sojascheuten toe en stoof gedurende twee minuten aan in de olie. Zet dan op een laag vuurtje en overgiet met de kokosmelk. Voeg de wokpasta en currypasta toe en meng met een garde onder de kokosmelk. Voeg dan een scheutje vissaus, sojasaus en het sap van één limoen toe en roer alles onder elkaar. Bak de vis om en om in kokosolie of gewone olijfolie. Neem twee borden en doe er wat van de groenten met de curry in. Leg enkele stukken kabeljauw bovenaan en werk af met blaadjes koriander en munt.

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten