vrijdag 31 juli 2015

Recept - Zalm met tijmkorstje en gegrilde groene asperges

Ik eet ontzettend graag vis, ontzettend graag groenten en vooral: ik heb mijn eten graag snel klaar!
Drie vliegen in één klap dus met dit simpel gerechtje. Zalm bevat essentiële vetzuren die je lichaam nodig heeft (is rijk aan omega-3), B-vitaminen en een hoge dosis aan magnesium. Reden te meer om dit visje op het menu te zetten.

Ingrediënten (voor twee personen):
- 2 zalmfilets (ik verkies bio, iets duurder maar zoveel beter van smaak + gezonder)
- een bussel groene asperges, gespoeld onder koud water
- trostomaatjes, gespoeld onder koud water
- 1 citroen
- balsamicoazijn
- olijfolie
- peper en grof zout
- tijm

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een grote ovenschaal en leg er de asperges in. Kruid met peper, grof zeezout, een scheut olijfolie en balsamicoazijn. Zet gedurende 30minuten in de oven. Neem een andere ovenschaal en schik hier gehalveerde trostomaatjes in en de zalmfilets (op de velkant leggen). Kruid alles met peper, grof zeezout en olijfolie. Werk de zalmfilets af met flink wat tijm en schijfjes citroen 'on top'. Zet eveneens een halfuur in de oven, samen met de asperges. Heb je je gerecht graag wat smeuïger? Dan kun je nog steeds de asperges nadien opbakken in wat olijfolie in de pan (kun je trouwens ook doen met de zalm).

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten