woensdag 29 januari 2014

Recept - Insalata caprese

Wie is er geen fan van de Italiaanse keuken?Als lunch maakte ik een insalata caprese. Een beetje anders dan de originele 'tomaat-mozzarella-basilicum', zijnde met rucola, verse pesto en geroosterde pijnboompitten. Superlekker, gezond en heel gemakkelijk te maken. Wat heb je nodig?

Ingrediënten (voor twee personen):

Voor het slaatje:
- Mozzarella (bolletjes)
- Kerstomaten (ook lekker met half-zongedroogde tomaatjes)
- Rucola
- Geroosterde pijnboompitten (20 g)
- Basilicum (vers of gedroogd)
- Olijfolie

Voor de pesto:
- 80 g Parmezaanse kaas
- 60 g verse basilicum
- 1 teentje look
- 15 cl olijfolie
- halve citroen
- 60 g pijnboompitten
- peper & zout

Bereiding:
Neem een bord en leg er de rucola op en de mozzarella. Halveer enkele tomaatjes en schik ze bij het geheel. Werk af met een beetje basilicum, sla-olie, peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een pan. Dit doe je door de pitten te verwarmen op hoog vuur en geen vetstof toe te voegen (ik voeg een beetje olie toe, maar enkel op het einde zodat ze een mooie goudbruine kleur krijgen). Laat ze afkoelen en voeg nadien bij het slaatje. Tot slot de pesto: Neem de blender erbij en voeg daarin enkele ingrediënten samen: de pijnboompitten, stukjes Parmezaanse kaas, de gepelde look en een flinke portie verse basilicum. Schenk er ten slotte de olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto. Voeg nu het sap van de citroen toe en kruid met een snufje zout en wat peper van de molen. Proef de saus en kruid ze naar smaak bij. 

x

Girl Gone Gluten Free





Geen opmerkingen:

Een reactie posten