donderdag 30 januari 2014

Recept - Wortel-pastinaak soep met verse koriander

Tijdens deze koude winterdagen komt een soepje altijd als geroepen. Ik wilde een volle soep, mooi romig en aards van smaak. Daarom gebruikte ik wortel, pastinaak, ui en allerlei kruiden. Hieronder vind je het recept:

Ingrediënten (voor vier personen):

- 400 gr pastinaak
- 400 gr wortelen
- 2 uien
- 2 l kippenbouillon (of groentenbouillon)
- 2 dl room
- verse koriander
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel ras el hanout
- 1 theelepel chilipeper
- boter
- peper & zout

Bereiding:

Schil de pastinaak en de wortelen en snij ze in stukjes. Snipper de ui en fruit ze glazig in een klontje boter. Voeg de pastinaak en wortel toe. Laat even stoven. Blus met de bouillon en voeg de kruiden toe , behalve de verse koriander. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat nog twintig minuten sudderen. Mix de soep, proef en kruid eventueel bij. Roer er de room door en bestrooi met de koriander (ik gebruikte deze keer peterselie, maar het is een stuk lekkerder met koriander!)

x

Girl Gone Gluten Free




Geen opmerkingen:

Een reactie posten