donderdag 12 juni 2014

Recept - Gazpacho van rode biet & yoghurt

Heerlijk om tijdens de warme zomermaanden te maken als hapje: deze kleurrijke gazpacho! En omdat het niet altijd de klassiekers moeten zijn, probeerde ik het deze keer eens met rode bietjes. Het recept haalde ik uit 'Allerhande' (het magazine van de Nederlandse winkel Albert Heijn). Hier doe ik regelmatig inspiratie op, vooral omdat er in Nederland nog wat meer bewust wordt omgegaan met gezonde voeding. De term 'glutenvrij' is daar alomtegenwoordig! Wat ook leuk is om te weten: Albert Heijn heeft nu ook 'Raw Super Food' producten in haar gamma opgenomen.

Ingrediënten (voor vier personen):

- 350 g rode bieten (ik koop reeds gekookte & bio)
- 100 ml natuuryoghurt
- een takje bieslook, fijngesneden
- peper & zout

Bereiding:

Snij de bieten in stukjes of schijven en doe ze in de blender. Voeg een scheutje water toe samen met 75 ml yoghurt. Mix tot een dikke soep en kruid af met peper en zout. Afwerken met de fijngesneden bieslook en de rest van de yoghurt.

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten