donderdag 19 juni 2014

Recept - Soepje van zoete puntpaprika & tomaat

Vandaag maakte ik een zomers soepje van zoete puntpaprika en tomaat. Heel gemakkelijk, snel klaar én bovendien geraakt de koelkast wat sneller leeg. 

Ingrediënten (voor vier personen):

- 2 zoete rode puntpaprika's
- 3 roma tomaatjes
- oregano, naar eigen smaak
- gedroogde basilicum, naar eigen smaak
- enkele blaadjes verse basilicum
- bouillon (zelf getrokken of 2 glutenvrije bouillonblokjes)
- kokos- of olijfolie
- peper & zout

Bereiding:

Snij de paprika's en tomaten in iets grovere stukken en stoof ze aan in een beetje kokos- of olijfolie. 
Kruiden met oregano en gedroogde basilicum. Wanneer de groentjes al dente zijn overgieten met water en de bouillonblokjes toevoegen. Aan de kook brengen en wanneer de groenten gaar zijn de mixer erin zetten (of in een blender gieten en mixen). 
Kruiden met peper en zout en afwerken met enkele blaadjes basilicum.

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten