dinsdag 24 juni 2014

Recept - Zalm in papillotte op de bbq & Mexicaans bonenslaatje met geroosterde paprika's

Nu het buiten warmer wordt, is de periode van barbecuen weer aangebroken. Ook al eet ik geen vlees, de geur vind ik zalig en ook een visje smaakt heerlijk wanneer het op een rooster heeft gelegen.

Ik maakte verse zalmfilet met courgetteschijfjes op de bbq en een Mexicaans bonenslaatje als side dish. De paprika's roosterde ik ook eerst op de bbq, zodat de velletjes zwart worden en je deze heel gemakkelijk kunt verwijderen. De smaak is eens zo goed wanneer je ze op deze manier klaarmaakt! 
Hieronder vind je het recept:

Ingrediënten (voor twee personen):

Voor de zalmpakketjes:
- zalmfilet (ongeveer 350 gr)
- 1/2 courgette, in dunne schijfjes
- 1/3 limoen (sap)
- 2 el olijfolie
- Provençaalse kruidenmengeling
- peper & zout

Voor het bonenslaatje:
- 1 blik rode kidneybonen, uitgelekt
- 1 blik zoete maïs, uitgelekt
- 1 ajuin, fijngesnipperd
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1/3 limoen (sap)
- 1 tl sambal oelek of tabasco
- zonnebloemolie
- 100 ml kruidenbouillon

Bereid de papillotten voor: neem een stukje zilverpapier en leg er een stuk van de zalmfilet op. Overgiet met olijfolie, peper, zout en een beetje kruidenmengeling. Leg de schijfjes courgette op de zalm en besprenkel met een derde van een limoentje.
Maak de bbq op voorhand aan en leg de papillotten erop van zodra het vuur heet genoeg is. Leg eveneens de rode en groene paprika op de bbq (Tip: ik vet ze eerst in met een beetje olijfolie).

Bereid intussen het bonenslaatje: doe maïs, bonen en ajuin in een grillpan en stoof aan in een beetje zonnebloemolie. Blus met de kruidenbouillon en het limoensap en laat alles uitkoken. Neem de zwartgeblakerde paprika's van het vuur en haal de schil eraf. Snij in grove stukken en doe bij in de pan met de bonen. Kruiden met sambal en indien nodig wat zout.

Dresseer de borden tot slot. Haal de zalm uit de pakketjes en schik ze op het bord. Neem een dresseerring en leg er het bonenslaatje in. 

Serveertip: Lekker met wat frisse ijsbergsla en komkommertjes. 

x

Girl Gone Gluten Free




Geen opmerkingen:

Een reactie posten