vrijdag 22 augustus 2014

Recept - Fris linzenslaatje met krokante groentjes, olijven & feta

Linzen zijn erg gezond, rijk aan vezels en proteïnen. Deze peulvruchtjes geven snel een voldaan gevoel, vandaar dat het ook een ideale vleesvervanger is. Je kunt ze in allerlei gerechten verwerken, maar ik koos er vandaag voor om ze in een fris slaatje te gebruiken.

Ingrediënten (voor twee personen):

- 150 g linzen
- 2 romatomaten
- 1/2 rode paprika
- een handje groene olijven
- 100 g feta
- 1/2 rode ajuin
- een handje verse muntblaadjes
- peper & zout
- 1 el olijfolie
- 1,5 el witte wijnazijn

Bereiding:

Neem een vergiet of een zeef en spoel de linzen even onder koud water. Laat uitlekken.
Snij de tomaten, paprika, feta en olijven in stukjes en snipper de ajuin fijn. Doe alle ingrediënten samen in een kommetje en kruid met peper en een beetje zout (gebruik niet te veel, want de feta en olijven zijn al ietwat zout van zichzelf). Besprenkel met olijfolie en wijnazijn en meng alles onder elkaar. Werk af met wat fijngesneden munt.

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten