zaterdag 9 augustus 2014

Recept - Maatjesharing met zure room, asperge & jonge ajuin

Een lekker voorgerechtje voor wanneer je gasten op bezoek krijgt, is dit gerecht met jonge haring.

Ingrediënten (voor vier personen):

- 8 verse maatjes
- asperges op glas, in stukjes gesneden
- 1 potje zure room
- sap van 1 citroen
- 2 stengels jonge ajuin, fijngesneden
- 1 rode ajuin
- cresson
- bieslook
- peper en zout

Bereiding:

Doe de zure room in een kommetje samen met het sap van één citroen. Meng onder elkaar, voeg de jonge ajuin en de asperges toe en kruid af met peper en zout. Maak eerst een laag met een maatje dat je in twee snijdt en op een bord legt. Zet een dresseerring erop en snij de stukken maatje die over de rand komen weg. Vervolgens maak je een laag met het zure roommengsel en werk je bovenaan af met nog een maatje (dat je in twee hebt gesneden).  Leg enkele ringen van een fijngesneden rode ajuin op de bovenste laag maatjes en werk af met cresson en bieslook.

x

Girl Gone Gluten Free


Geen opmerkingen:

Een reactie posten